Projekat reklame

Za svaku postavljenu reklamu, sredstvo za oglašavanje i druge reklamne objekte, neophodno je ispuniti propisane uslove regulisane pravilnicima i odlukama nadležnih organa kako bi se dobila adekvatna dozvola. U zavisnosti od lokacije, jasno su definisani svi uslovi i potrebna dokumentacija za postavljanje reklama.

Ukoliko se reklama postavlja, ili je postavljena, u stambenoj / poslovnoj zoni, nadležnost je kod skupština opština. Ukoliko je reklama u okviru ulice, puta ili lokalnih saobraćajnica, dozvolu izdaje Direkcija za puteve. Ukoliko se reklama postavlja u zoni zaštite, ili na zaštićen objekat, potrebna je saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika. Od mesta i tipa postavljanja, u retkim slučajevima, za odobrenje za postavljanje reklame potrebna je i saglasnost organa nadležnog za protivpožarnu zaštitu, sekretarijata za vazdušni saobraćaj, itd.

Projektna dokumentacija za reklamu, u zavisnosti od vrste, uz arhitektonsko-građevinski projekat može da sadrži i projekat elektroinstalacija (elektroprojekat) i projekat statike (statički proračun), overen od licenciranih inženjera. Takođe, moguće je da za dobijanje saglasnosti nadležnih organa bude potrebna i tehnička kontrola. Sve to vam obezbeđujemo po povoljnim uslovima.

U mogućnosti smo da vam obezbedimo kompletnu izradu arhitektonsko-građevinskog projekta i tehničke dokumentacije, kao i da vas uputimo u sve potrebne procedure, kojim stičete prava da postavite novu, ili ostvarujete prava na već postojeću reklamu.

O nama

Izradu projektne dokumentacije reklamnih oznaka sa tehničkom kontrolom, u cilju dobijanja dozvola za isticanje reklame, vršimo za sve vrste elemenata za oglašavanje, reklamni panoi, konzolne reklame, sve nesvetleće vrste, kao i sve vrste svetlećih reklama, sa neonskom ili LED rasvetom, programirane LED ekrane, 3D slova i svetleće reklame, toteme…

Posedujemo neophodno iskustvo, garantujemo kvalitet i obavljamo poslove u kratkom vremenskom roku, u zavisnosti od obima posla, od deset od petnaest radnih dana, na teritoriji cele Srbije. Ukoliko vam odgovaraju naše usluge, ili imate dodatna pitanja i nedoumice, možete nas kontaktirati putem telefona, mejla, društvenih mreža, kao i direktno preko sajta na našoj kontakt stranici.

Postupak izrade projekta

U dogovoru s klijentom, u zavisnosti od vrste usluge, formiramo predračun i dogovor o načinu plaćanja. Nakon toga izlazimo na teren gde obavljamo potrebna merenja i fotografisanje. Paralelno sa izradom projekta vrši se prikupljanje potrebne dokumentacije. Nakon završenog posla, dobijate kompletiran projekat sredstva za oglašavanje, tri primerka u papirnom obliku, izrađen u skladu sa propisima koje je izdala lokalna opština i na osnovu kog ostvarujete svoja prava. Podnet zahtev za dobijanje dozvole koji se nalazi u proceduri, od strane inspekcije tretira se jednako kao i sama dozvola koju dobijate kasnije. Osnovni projekat reklame sadrži tehnički opis i tehničke crteže, a po potrebi i statički proračun, dokaz o nosivosti i stabilnosti konstruktivnog rešenja sredstva sa oglašavanje, projekat elektroinstalacija za osvetljenja, elektroenergetsku saglasnost na projekat, dodatne dozvole i saglasnosti (npr Zavod za zaštitu spomenika), kao i obavljenu tehničku kontrolu.

Klijenti

MEXX Soccer kladionice AMC Panter Pinn Bet Dermaville
Hamel Auto Stanojevic Konfekcija Balasevic BOA Californija Šped Big Blue
Trefline Pekara Kod nas Eglo Delta Generali Osiguranje Taš Kladionice SBB